ouderbetrokkenheid

Maak van de betrokkenheid van ouders een succes

Slechte relaties met ouders staan in de top drie van werkdrukfactoren. Tijd voor proactief beleid! 

Waarom is positief samenwerken met ouders zo belangrijk?

 • Het beïnvloedt het sociale gedrag van het kind naar andere kinderen en naar volwassenen, inclusief de leraren. Het vermindert probleemgedrag, leert kinderen doorzettingsvermogen en versterkt hun zelfvertrouwen
   
 • Het verhoogt de leeropbrengsten voor het kind, vermindert schooluitval, zorgt ervoor dat kinderen vaker het vervolgonderwijs afmaken en met een optimale startkwalificatie de arbeidsmarkt betreden. Statistisch gezien worden kinderen daar gelukkiger van
   
 • Het steunt leraren en voorkomt onnodig gedoe. Slechte relaties met ouders staan zelfs in de top drie van werkdrukfactoren
   
 • 8 jaar goed samenwerken bezorgt de school een goed imago, dit zorgt voor nieuwe aanmeldingen
ouderbetrokkenheid

Wat levert positieve ouderbetrokkenheid op?

In de basisschoolleeftijd is het effect van positieve ouderbetrokkenheid op de ontwikkeling van het kind zelfs groter dan het effect dat wordt veroorzaakt door het verschil in de kwaliteit van scholen.

 • Kinderen halen hun 'persoonlijk record'
   
 • Ouders zijn ambassadeur van de school
   
 • Het team heeft een professionele uitstraling
“Ouderbetrokkenheid is als Haarlemmer Wonderolie”
Wil je ontdekken of je met dit thema winst kunt behalen?
Laat vrijblijvend een quick scan maken
0522 - 470 578Afspraak

Glans-techniek: dé methode om ouderbetrokkenheid in de school te implementeren

We hebben wetenschappelijk onderzoek over wat werkt, gecombineerd met ons verstand van verandermanagement en onze praktijkervaring in het trainen van meer dan 190 schoolteams en IKC's in het omgaan met ouders. Dit hebben we vertaald in de Glans-techniek. Het helpt directeuren, leraren en PM'ers om succesvol samen te werken met ouders, zonder dat dit veel extra tijd en investering kost.

Hier hebben we twee boeken over geschreven, speciaal voor het PO en de KO. En we hebben het vertaald in een uitgekiend blended learning programma.

De Glans-techniek blijft zich, in samenspraak met scholen, kinderopvang en IKC, ontwikkelen en verdiepen. Het weerspiegelt zo altijd de actuele praktijk en de continue verandering waaraan scholen onderhevig zijn.

Een systeem werkt

De Glans-techniek is een routekaart naar 100% succesvolle ouderbetrokkenheid. Het is een integraal systeem dat scholen helpt het samenwerken met ouders tot een excellent niveau te brengen.

De Glans-techniek is er voor de leraar, het team als geheel en voor de directie. Een systematische aanpak – met een heldere lijn door het jaar en de school heen – voorkomt onnodig gedoe en bespaart veel tijd.

Ouders weten vanaf de eerste dag wat de rolverdeling is.

De school is proactief in het betrekken van ouders. Dit voorkomt vragen, onduidelijkheid en wrijving als het al te laat is. De leerkracht staat vanuit de teamambitie sterk. 

welkom

Ons aanbod voor Ouderbetrokkenheid

Nieuwsgierig geworden naar onze workshops, trainingen, leergangen, blended learning programma’s en coachingstrajecten, waarmee je dit thema in je school versterkt?

De ambassadeurs