Werkbalans
Leiderschap

Coaching werkbalans

Coaching
Efficiëntie is de juiste dingen doen, effectiviteit is de dingen juist doen 

 

Stressmanagement en herstel van burn-out gaat over zelfmanagement.

In dit traject staat jouw tijd- en stressmanagement centraal. Je bereikt een blijvende balans tussen draaglast en draagkracht. Wanneer dat nodig is, begeleiden we je om van een burn-out te herstellen en te re-integreren in je werk. We helpen je natuurlijk nog liever om dit te voorkomen.

Voor wie

Voor professionals die hun draagkracht willen vergroten en hun draaglast willen verminderen. 

Inhoud

Je onderzoekt de balans tussen werk en privé. We meten je stresssignalen. Je ontdekt waar je energie van krijgt en hoe energie weglekt. We onderzoeken wat maakt dat jij zoveel stress ervaart, dat doen we met een autobiografisch onderzoek en door je werkpatronen tegen het licht te houden. We komen tijdverslinders op het spoor en je ontdekt hoe jij jouw werklast adequaat kunt verminderen. 

Zelfmanagement, je interne en je externe kompas
We leren je je zelfmanagement te versterken, we leren je om naar je interne kompas te luisteren. Je  gaat je grenzen handhaven en bewaken, door als dat nodig is NEE te zeggen tegen de buitenwereld. Je leert  strategieën om te balanceren tussen je intern en extern kompas. Zodat je vaker vanuit de flow leeft en meer geluksmomenten kent in je leven en in je werk. 

Resultaat

Je behaalt het verwoorde resultaat. Je versterkt bovendien je zelfmanagement, werkt vaker vanuit de flow, leert roofbouw herkennen, hebt strategieën om dat om te buigen en kent meer geluksmomenten in je werk en in je leven. 

Werkwijze

Onze coaches werken met verschillende methodieken. Een greep uit onze gereedschapskist:

 • meten van stresssignalen
 • zelfreflectie en zelfreflectieve vragenlijsten
 • persoonlijke feedback van de coach
 • autobiografische opdrachten
 • inzichten vanuit onderzoek over stressmanagement
 • geleide sociale fantasie
 • bespreken en uitspelen van praktijksituaties
 • leerstappenplan
 • vaardigheidsoefeningen en praktijkopdrachten.

Iedere sessie begint met het verwoorden van de succeservaringen, passend bij de gewenste resultaten. Iedere sessie wordt afgesloten met een evaluatief moment.

Referentie

“Marja heb ik persoonlijk benaderd voor coaching. Ik vermoedde een burn-out bij mezelf, zocht iemand om mij te helpen om mijn werkzaamheden weer op te bouwen. Maar ook om de oorzaken van mijn situatie te achterhalen en er lering uit te trekken. We hebben eerst gekeken of er inderdaad sprake was van een burn-out en zo ja hoe ernstig. Dit deed Marja heel gestructureerd en professioneel. De burn-out bleek een feit, maar gelukkig nog niet in de ernstigste mate. Gaandeweg heb ik mijn werk weer opgepakt en uitgebouwd. Zij gaf mij een sterke structuur, ik wist waar ik stond en wat de voortgang was. Zo zijn we stapje voor stapje verder gegaan. 

Na een halfjaar was ik weer volledig aan het werk. Dat was me zonder Marja waarschijnlijk niet gelukt. Ik had de neiging om weer te snel te veel te doen; bij het temperen daarvan heeft Marja mij heel goed geholpen. En juist door te kijken naar de achterliggende oorzaken ben ik nu méér dan ‘de oude’.

Ik ben als werknemer, maar ook privé, een rijker mens geworden.”

André Henneveld

Op de hoogte blijven?

Waarom Klaver Academie?

 • Maatwerk in coaching, training en leergangen
 • Gespecialiseerd in het versterken van onderwijsprofessionals sinds 1998
 • Gericht op duurzame verandering
 • Slim aanbod van theorie en praktijk
 • Blended learning met praktische online en offline trainingen

Referenties

Cees Joosen
directeur
Dr. Algraschool te Leeuwarden
Ellen Hemmers
directeur
Kisveldschool te Neede
Femmy Sassen
directeur
Montessorischool De Wielerbaan te Enschede