ouderbetrokkenheid

Zo maak je van ouderbetrokkenheid een succes

Slechte relaties met ouders staan in de top drie van werkdrukfactoren. Tijd voor proactief beleid! 

Waarom is succesvol samenwerken met ouders zo belangrijk?

 • Het kind ontwikkelt zich maximaal. Het beïnvloedt het sociale gedrag van het kind naar andere kinderen en naar volwassenen, inclusief de leraren. Het vermindert probleemgedrag, leert kinderen doorzettingsvermogen en versterkt hun zelfvertrouwen.
   
 • Het verhoogt de leeropbrengsten voor het kind, vermindert schooluitval, zorgt ervoor dat kinderen vaker het vervolgonderwijs afmaken en met een optimale startkwalificatie de arbeidsmarkt betreden. Statistisch gezien worden kinderen daar gelukkiger van.
   
 • Het steunt leraren en voorkomt onnodig gedoe. Slechte relaties met ouders staan zelfs in de top drie van werkdrukfactoren.
   
 • 8 jaar goed samenwerken bezorgt de school een goed imago, dit zorgt voor nieuwe aanmeldingen.
ouderbetrokkenheid

Wat levert positieve ouderbetrokkenheid op?

In de basisschoolleeftijd is het effect van positieve ouderbetrokkenheid op de ontwikkeling van het kind zelfs groter dan het effect dat wordt veroorzaakt door het verschil in de kwaliteit van scholen.

 • Kinderen halen hun 'persoonlijk record'
   
 • Ouders zijn ambassadeur van de school
   
 • Het team heeft een professionele uitstraling
“Ouderbetrokkenheid is als Haarlemmer Wonderolie”
Wil je ontdekken of je met dit thema winst kunt behalen?
Laat vrijblijvend een quick scan maken
0522 - 470 578Afspraak

Glans-techniek: dé methode om ouderbetrokkenheid in de school te implementeren

We hebben wetenschappelijk onderzoek over wat werkt, gecombineerd met ons verstand van verandermanagement en onze praktijkervaring in het trainen van ruim 200 schoolteams en IKC's in het omgaan met ouders. Dit hebben we vertaald in de Glans-techniek. Het helpt directeuren, leraren en PM'ers om succesvol samen te werken met ouders.

De Glans-techniek is een routekaart naar 100% succesvolle ouderbetrokkenheid. Het is een integraal systeem dat scholen helpt het samenwerken met ouders tot een excellent niveau te brengen.

Een systematische aanpak – met een heldere lijn door het jaar en de school heen – voorkomt onnodig gedoe en bespaart veel tijd.

Vanaf de eerste dag zijn de wederzijdse verwachtingen helder

De school is proactief in het betrekken van ouders. Dit voorkomt vragen, onduidelijkheid en wrijving als het al te laat is. De leerkracht staat vanuit de teamambitie sterk. 

Samenwerken met ouders op maat

Iedere school is uniek. De Glans-techniek is daarom in te zetten op een manier die bij de school past:

Zelfstudie

We hebben twee boeken over ouderbetrokkenheid geschreven, speciaal voor het PO en de KO, vol praktische tools en tips voor je praktijk.

Ouderbetrokkenheid een keer goed op de kaart zetten

Kies voor onze bootcamp of een workshop gericht op een specifiek thema, dat jullie willen versterken.

Train gespreksvaardigheden en werk systematisch samen

Je leert stappenplannen en gesprekstechnieken om succesvolle driehoeken te creëren. Op basis van praktische systemen, zodat ouderbetrokkenheid meer oplevert dan het kost. De trainingen zijn interactief en op jouw praktijk gericht.

Betrek 100% van de ouders - elk kind telt 

Kies voor het uitgekiende blended learning programma. Een slimme mix van online leren, gecombineerd met offline trainingen op maat. Het doel is om alle ouders systematisch te betrekken.

Creëer interne ambassadeurs - ouderbetrokkenheid leeft

Wil je doorlopende focus op het succesvol betrekken van ouders? Kies dan voor ons ‘Train-de-trainer’ aanbod.

welkom

De ambassadeurs

Nieuwsgierig geworden naar onze workshops, trainingen, leergangen, blended learning programma’s en coachingstrajecten, waarmee je dit thema in je school versterkt?