Ontspannen
Professioneel team
Leiderschap

De kunst van ontspannen werken

Training

Ontspannen werken is een kunst die je kunt leren! Deze training zit vol eye-openers. Je krijgt praktische tools, die je helpen om direct minder stress te ervaren.

Stel je voor dat je kunt kiezen voor het ervaren van rust of stress? Hoe zou je leven er dan uitzien?

De basis die we hiervoor gebruiken is emotionele intelligentie en mindfulness. In 3 dagdelen leer je hoe je makkelijker vanuit een staat van innerlijke rust werkt. Ook als er om je heen veel hectiek is, of als je to-do lijst bijvoorbeeld boordevol zit. 

Je traint je mind waardoor deze meer gefocust is. Hierdoor ben je creatiever, ervaar je meer flow en ben je ook productiever.

Een heldere mind zorgt voor rust en een gevoel van tevredenheid. Ook middenin de dagelijkse hectiek!

Voor wie

Voor (onderwijs)professionals die de kunst van ontspannen werken in hun vingers willen krijgen. 

Inhoud

Je krijgt praktische tools vanuit het gedachtengoed van emotionele intelligentie en mindfulness. Hiermee kun je zelf aan de slag in je leven en werk.

Er is 1 ding dat je altijd kunt sturen - Je aandacht! 


In deze cursus train je je mind om de rust te bewaren als er veel om je heen gebeurt. Je triggert minder snel. En creëert daarmee ruimte voor keuzevrijheid. Deze ruimte zorgt dat je kunt kiezen hoe je graag wilt reageren in deze situatie. We zijn regelmatig reactief: we reageren dan direct op wat er om ons heen gebeurt. Daarmee zijn we een speelbal van wat er in ons leven gebeurt. Door je aandacht gericht te sturen, krijg je meer grip op je reactie.  

Het effect? Je ervaart meer doelgerichtheid, focus en helderheid. Ook creëer je meer rust en ruimte in je hoofd door mindfulness regelmatig toe te passen. Hierdoor word je creatiever, productiever én ervaar je meer geluksgevoel. 

Tijdens de training krijg je ook helder hoe een fijne dagelijkse werkomgeving eruit ziet voor jou, waarin je zonder stress bezig bent. Welke ingrediënten maken dat je lekker voor de klas staat en goed in je onderwijsvel zit? 

Lees meer
Resultaat

Je mind en je zenuwstelsel zijn fundamenteel in je beleving van alles. Ze zijn de bril die alle externe prikkels in je leven, van binnen kleuren.

Verander je mind, verander je ervaring van het leven. 

In deze training krijg je de tools aangereikt om je mind te trainen. Daarna kun je er zelf thuis en op je werk mee verder!

Wat zijn de effecten van een getrainde mind? Na 6 weken dagelijkse beoefening van mindfulness zien we deze effecten:

Je prestaties worden hoger, door een toename in:

  • je productiviteit en focus
  • je creativiteit, flexibiliteit en out-of-the-box denken
  • je leervermogen

Je werkt gemakkelijker samen met je collega's, door een verbetering in:

  • je communicatieve vaardigheden en authenticiteit
  • je besluitvaardigheid en persoonlijk leiderschap
  • je assertiviteit en inlevingsvermogen

Je vergroot je motivatie en werkgeluk, dit merk je in:

  • je persoonlijke ontwikkeling en omgang met werkdruk
  • je gezondheid en vitaliteit
  • je energie en welbevinden
Werkwijze

Deze training kan aangeboden worden aan alle medewerkers van een organisatie. Wie interesse heeft, kan zich inschrijven. De training kan van start bij minimaal 5 deelnemers. Er kunnen maximaal 12 deelnemers in 1 groep. We komen in-company om de training te geven op afgesproken dagen.

Referentie

Een deelnemer van een mindfulness workshop: "Ik merk direct verschil en voel me een stuk rustiger. Kun je niet elke week langskomen bij ons?"

Data

Data in overleg. 

Locatie

Deze training wordt in-company gegeven.

Prijs

Het aantal deelnemers per groep is 5 tot 12. De kosten per deelnemer zijn € 450,- voor 3 dagdelen. De training wordt gegeven door 2 trainers tegelijkertijd. Dit vergroot de impact en zorgt voor frisse vaart en afwisseling tijdens het programma.

Tijdsinvestering

De training bestaat uit 3 dagdelen van 3,5 uur.

Extra informatie
Mindfulness kan letterlijk je brein veranderen -
Sara Lazar, neuro-wetenschapper Harvard

Harvard heeft onder meer in 2014 uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van 6 weken mindfulness toepassen. Wat blijkt? De grijze massa in je hersenen in het deel dat een rol speelt bij stress en angst wordt minder. En het deel van je hersenen dat betrokken is bij compassie, zelfbewustzijn en emotieregulatie wordt juist groter. 

Het loont dus om je mind te trainen. Je verandert de structuur van je brein, zodat je gevoel van welzijn automatisch groter is en je stress-response minder.