happy kids
Ouderbetrokkenheid

Driehoeksgesprekken

Training

Sem zit bij jou in de klas. Hij zegt dat er bij hem thuis bijna nooit voorgelezen wordt. Tijdens het driehoeksgesprek geven de ouders juist aan dat ze veel energie steken in lezen. Wat doe je als leraar?

In een driehoeksgesprek zit je letterlijk met de driehoek leraar-ouder-kind aan tafel. Een uitgelezen mogelijkheid om de samenwerking een boost te geven. Soms vraagt dit van jou als leraar dat je kunt omgaan met ‘meervoudige partijdigheid’. Je bent dan partijdig voor zowel het kind als voor de ouders. Je kiest dus niet voor of de een of de ander. Daarmee laat je kind en ouder in de waarde en werk je samen aan een optimale ontwikkeling van ‘uw kind-onze leerling’. 

In deze training leer je hoe je lastige momenten in het driehoeksgesprek tot een goed einde brengt.

Accreditatie
Voor wie

Voor leraren 

Inhoud

Ochtend

  • De opbouw van een driehoeksgesprek
  • Gespreksvaardigheden en driehoeksgesprekken
  • Een driehoeksgesprek in drietallen

Middag

  • Stappenplan meervoudige partijdigheid
  • Trainen met eigen casus en met traineracteur
Resultaat
  • Je kunt een betekenisvol driehoeksgesprek voeren
  • Je bent getraind in meervoudige partijdigheid
  • Je creëert in een driehoekgesprek een win-win-win situatie
Werkwijze

In de ochtend experimenteer je met de opbouw van een driehoeksgesprek. In de middag train je de vaardigheden, die je nodigt hebt voor meervoudige partijdigheid. Dat doe je in levensechte situaties, die een traineracteur je voorzet.

Referentie

Marlon Oolderink, directeur van de St. Stephanusschool in Bornerbroek volgde met haar team een training Kindgesprekken: “Het effect van de training Kindgesprekken was op maandag duidelijk te merken. Iedereen had er echt zin in. De leraren hebben genoeg tools in handen gekregen om de kindgesprekken te starten en voort te zetten dit jaar. Deze training heeft een boost gegeven. Echt mooi!”

Data

Vrijdag 23 april 2021. Andere data op aanvraag.

Locatie

In overleg met deelnemers wordt een locatie gekozen.

Prijs

Je kunt deze dag individueel volgen. De prijs is dan € 325 voor 1 dag. Deze prijs ligt iets hoger dan ons overige aanbod, omdat we met 2 traineracteurs werken.

Wil je meer trainingsdagen volgen? Dan geldt er een kortingsstructuur. We hebben verschillende interessante onderwerpen, bekijk ons overige aanbod hiervoor. 

De training kan ook in-company gevolgd worden. Neem contact op over de mogelijkheden.

Tijdsinvestering

Twee dagdelen.

Interesse?

We leveren maatwerk en we hebben standaard aanbod.

Neem contact met Marja Klaver op om te bespreken wat voor jou en jouw schoolteam het beste is. Zij denkt graag met je mee hoe je succes boekt. Het eerste gesprek is kosteloos.

Geregistreerde leergangen en trainingen

Veel van ons aanbod is geregistreerd bij het Schoolleidersregister en Lerarenregister. Je behaalt zo punten voor je herregistratie. Ook zijn wij geregistreerd in het CRKBO.

Schoolleidersregister

Registerleraar

crkbo

GRATIS
Dé 5 actie-punten

die zeker niet mogen ontbreken in je komende schooljaarplan