inspiratie
Leiderschap

Inspiratiesessies voor directeuren

Coaching

'Het zou nuttig zijn als elke schooldirecteur 3 keer per jaar met een coach praat, om te reflecteren met een onafhankelijk persoon. En zo zijn inzicht te verdiepen in wat er speelt en hoe richting te geven aan de gewenste toekomst' , zo zei een directeur.

'Aan het team van een school herken ik de kwaliteiten van een directeur', aldus een HRM-adviseur van een grote scholenstichting. 

'Je eigen ontwikkeling is bepalend voor de ontwikkeling van je eigen organisatie', zo leerde ik in de opleiding die ik zelf volgde. 

Deze uitspraken hebben mij geïnspireerd dit aanbod voor schooldirecteuren te ontwikkelen.
Graag zet ik mijn 30 jaar ervaring in als coach, trainer en opleider om jou te inspireren. Want directeur: jij doet er toe, en hoe! 

Voor wie

Voor directeuren die verdieping en richting willen aanbrengen in hun manier van leidinggeven.

Inhoud

Een coachingstraject is maatwerk in optima forma. We vertrekken vanuit de structuur van 4 sessies van 2 uur. In de eerste sessie maken we het traject op maat.

  Lees meer
  Resultaat

  Na de 4 inspiratiesessies:

  • zijn je wensen werkelijkheid geworden of ben je daarnaar op weg
  • heb je storingen onderzocht en waar mogelijk opgelost
  • is je inzicht in jezelf, het team en je school vergoot 
  • weet je wat je inspireert
  Werkwijze

  In deze inspiratiesessies sta jij en jouw inspiratie (of het gebrek eraan) centraal. Je coach kijkt met je mee. Zij kijkt door een psychologische, sociaal pedagogische en veranderkundige bril. Zij is naast coach ook je sparringpartner, je trainer en je opleider. Zij is doelgericht, kijkt systemisch, werkt vanuit verschillende concepten, doet oefeningen, geeft praktijkopdrachten. 

  Je verwoordt welke resultaten je wilt behalen en welke werkvormen je inspireren; werken met en vanuit praktijksituaties, concepten en theorie, 360 graden feedback, audiovisueel materiaal, autobiografische opdrachten, training van competenties.

  Wil je concreet oefenen met onderhandelen en conflicthantering, dan kunnen we als extra een traineracteur aan laten schuiven, die jou levensechte situaties voorschotelt. 

  Iedere sessie begint met het verwoorden van de succeservaringen, passend bij je doelstellingen. Iedere sessie wordt afgesloten met een opdracht en een evaluatief moment. 

  Referentie

  Jan Wiegink, directeur SBO De Toermalijn

  Erg onder de indruk was ik van de resultaten na een coachingstraject met drie erg ervaren collega’s uit ons expertiseteam.

  “Als samenwerkingsverband van 30 basisscholen hebben wij een flinke trainings- en coachingsbehoefte. Marja zetten wij daar al meer dan 10 jaar met grote regelmaat voor in. En altijd naar volle tevredenheid. Ze is best heel direct en weet snel bij iemand binnen te komen en te begrijpen hoe hij of zij voelt en denkt. Ze kan als de beste luisteren, vertrouwen bieden en ze weet de juiste coachingsvragen te stellen en door te vragen! 

  Erg onder de indruk was ik van haar resultaten na een coachingstraject met drie erg ervaren collega’s uit ons expertiseteam. Deze drie toppers werken voor het samenwerkingsverband en hebben al een behoorlijk niveau van begeleiden en coachen. Ook met deze professionals in begeleiden van kinderen en volwassenen, wist zij middels een coachingstraject nog een hele verbeterslag te maken. Van geweldig naar nóg beter!”

  Data

  In onderling overleg, je kunt op elk moment beginnen. 

  Locatie

  In Hengelo, Ruinen of in onderling overleg.

  Prijs

  Voor 4 sessies is de prijs € 1.600, exclusief traineracteur.

  Tijdsinvestering

  2,5 uur per sessie en dat is inclusief voorbereiding. 

  Extra informatie

  Elk traject is maatwerk en kan ingekort of uitgebreid worden. 

  Referenties

  Welmoed en Liesbeth
  Traineracteurs voor de Klaveracademie
  Theater a la carte
  Geertje van de Put
  directeur
  Amaliaschool
  Cees Joosen
  directeur
  Dr. Algraschool te Leeuwarden

  GRATIS
  Dé 5 actie-punten

  die zeker niet mogen ontbreken in je komende schooljaarplan

  Waarom Klaver Academie?

  • Maatwerk in coaching, training en leergangen
  • Gespecialiseerd in het versterken
   van onderwijsprofessionals sinds 1998
  • Gericht op duurzame verandering
  • Slim aanbod van theorie en praktijk
  • Blended learning met praktische online en offline trainingen