emoties
Ouderbetrokkenheid

Omgaan met emoties van jezelf en van de ouder

Workshop

De vader van Kim komt om 17.00 uur de klas binnen gestormd: “Dit kan zo niet langer!” Corine kijkt verschrikt op van haar werk. 

Hoe ga je hier nu professioneel mee om? Zowel met je eigen emoties op dat moment als met de emotie van de ouder. Tijdens deze workshop krijg je twee stappenplannen aangereikt om zowel je eigen emoties te hanteren als die van de ouders. Hiermee maak je een begin met het versterken van je competenties en verminder je stress.

Na een intensief gesprek van 10 minuten is het voor Corine duidelijk wat vader zo boos maakt. Kim wordt sinds een paar weken op Facebook gepest.

Voor wie

Voor onderwijsprofessionals die willen ontdekken hoe om te gaan met zowel je eigen emoties als met de sterke emoties van ouders.  

Inhoud

Centrale thema's: 

  • Het belang en het effect van emoties onderkennen
  • Herkennen van de 4 basisemoties 
  • Stappenplan ‘Omgaan met je eigen emoties’
  • Stappenplan ‘Hanteren van sterke emoties van ouders’
Lees meer
Resultaat
  • Je hebt ervaren wat emotie doet en hoe emoties ontstaan, zowel bij jezelf als bij ouders
  • Je hebt ontdekt hoe je de emotionele temperatuur van een ouder in kunt schatten 
  • Je hebt geëxperimenteerd met  twee stappenplannen 

Met als resultaat dat je weet hoe je op een adequate manier om kunt gaan met de emoties van jezelf en van ouders. Hoe rustgevend is dat!

Werkwijze

Deze interactieve workshop is leerzaam, enerverend en praktisch.Je ontdekt de werking van het stappenplan door tips en kleine oefeningen. Je neemt een leuke opdracht mee naar je werk.

Referentie

“Elke leerkracht heeft te maken met moeilijke gesprekken, waar je tegenop ziet. De Klaver Academie heeft mij geleerd hoe hiermee om te gaan. Niet alleen theorie kwam aan bod, de praktijk was het beste onderdeel.” Liesbeth Verbeek, Leerkracht Kindcentrum Lea Dasberg.

Bekijk de video referentie hieronder van Cees Joosen, directeur van de Algraschool.
Data

Data in overleg.

Tijdsinvestering

3 à 3,5 uur