Dit houdt ouders 's nachts wakker

School met Glans
Marja Klaver
09 januari 2019
Ouders met wanhoop
Ouders met wanhoop

Slecht nieuws houdt ouders ‘s nachts niet wakker, de emotie de ze hierbij voelen wel. Het is van wezenlijk belang om als leerkracht eerst aandacht te geven aan de verwerking van de emoties. Hoe doe je dit?

Het ‘slechtnieuwsgesprek’ is een thema dat altijd weer terugkomt in communicatietrainingen. Wist je dat heftige emoties verhinderen dat je nieuws goed kunt verwerken? Ouders die slecht nieuws over hun kind krijgen, horen daarom vaak in eerste instantie niet goed wat er gezegd wordt. Het dringt dan onvoldoende door. De basisregel voor het brengen van slecht nieuws is: vertel het nieuws snel en volledig. Geef een precieze, korte klap. En houdt tegelijkertijd oog voor de emotie van de ouders.

Hoe je dit doet, zie je in deze korte video, gemaakt voor leerkrachten. Je krijgt de twee belangrijkste sleutels om slecht nieuws goed te brengen. En je leert hoe je als leerkracht een slechtnieuwsgesprek voorbereidt en uitvoert. Zodat je ouders aanzet tot de mind-set die nodig is om met de nieuwe situatie om te gaan.

Reactie toevoegen

Deze wordt niet getoond op de website

Ons aanbod voor slecht nieuwsgesprekken

Nieuwsgierig geworden naar onze workshops, trainingen, leergangen, blended learning programma’s en coachingstrajecten, waarmee je dit thema in je school versterkt?

Interesse?

We leveren maatwerk en we hebben standaard aanbod.

Neem contact met Marja Klaver op om te bespreken wat voor jou en jouw schoolteam het beste is. Zij denkt graag met je mee hoe je succes boekt. Het eerste gesprek is kosteloos.