De waaier

De waaier

De waaier is een onderdeel van de training die wij bieden, maar ook los te bestellen. Het gaat over het oplossingsgericht bespreken van lastige momenten in de samenwerking tussen leerkrachten als collega’s onderling, met ouders en met kinderen, en tussen leidinggevenden en hun leraren.

Het goede van gedoe
Je kunt de waaier gebruiken om ‘gedoe’ te analyseren, het gesprek erover met de desbetreffende persoon voor te bereiden én uit te voeren. De waaier helpt je stap-voor-stap om een gesprek tot een goed einde te brengen. Je bereid je op het gesprek voor door met de waaier in de hand de fases in het gesprek alvast te doorlopen. Je hebt daarvoor je waarneming nodig, je ervaring, weten welk gedrag van de ander je wel wilt en je vooruitziende blik. Wanneer het hele team de waaier kent, kun je elkaar helpen om het goede uit het gedoe te halen.

Gratis e-publicatie
Het is goed om de waaier in de context van theorie te plaatsen over hoe je succsvol kunt communiceren in lastige situatie. We raden je daarom aan om ook de e-publicatie: “Het goede van gedoe” te downloaden. Zo krijg je zicht op het kader waarin de waaier te gebruiken is. Deze publicatie krijg je gratis als je je aanmeldt voor het Klaverblad.

Bestellen
Je kunt voor jezelf of je team deze waaier bestellen, zodat iedereen kan waaieren – het wordt ook wel klaveren genoemd. Ze zijn € 7,50 per stuk, inclusief verzendkosten. Bij een afname van 20 stuks of meer krijg je 10% korting.