School en ouder, schouder aan schouder


Dit boek is voor scholen die van ouderbetrokkenheid een klinkend succes willen maken.

 

→ Wil je dat ouders enthousiast zijn over je school?

→ Wil je echt sámen werken met ouders?

Bij twee keer ‘ja’ is dit boek echt iets voor jou. Het helpt je een relatie op te bouwen met elke ouder van elk kind.

De opbouw van het boek

Het boek is speciaal voor het basisonderwijs geschreven. De rode lijn in het boek wordt gevormd door de driehoek ouders-leraar-kind.

Deel I is inleidend. Het belang van ouderbetrokkenheid en de dynamiek in de driehoeksrelatie tussen ouder, kind en leraar komt aan de orde. Het verschil in taak en rol van ouders en leraren in relatie tot hun gezamenlijk belang wordt belicht. De professionele kant van communicatie en de regisseursrol van de leraar wordt toegelicht.

In het intermezzo wordt de betekenis van de letters van de Glans-techniek uitgelegd en wat Glans 3.0 je brengt.

In deel II staat de leraar centraal. Met concrete opdrachten wordt uitgelegd hoe je met elke ouder van elk kind een goede samenwerkingsrelatie opbouwt. Je kunt direct praktisch in je klas beginnen om de driehoek leerling-ouder-leraar op te poetsen, opdat die gaat glanzen.

Deel III is voor de directeur. Stap-voor-stap komt aan de orde hoe je met je team de Glans-techniek invoert, nadat je de stand van zaken hebt opgemaakt. In drie rondes werk je toe naar Glans 3.0. En ontdek je met jouw team waar jullie veranderkracht zit.

Referenties

Wat maakt dit boek een aanrader om ouderbetrokkenheid te vergroten?

  • De lezer krijgt het gereedschap aangereikt om ouderbetrokkenheid tot grote hoogte te brengen. (Mieke Verhage, Directeur basisschool De Klaroen en Podium)
     
  • De praktische benadering van dit boek maakt dat leerkrachten er meteen mee aan de slag kunnen. (Erika Diekema, Directeur OBS J.H. Isings)
     
  • Theoretische kennis wordt afgewisseld met ervaringen uit de praktijk. De herkenning van een bepaalde situatie roept een positief of negatief gevoel op. Vervolgens wordt beschreven hoe het ook anders kan. Dat geeft bemoediging en kracht. (Aletta Wijnsouw, vmlg Directeur de Bijenschans, Breukelen)
Auteur Marja Klaver
 

Over het ontwikkelen van de Glans-techniek zegt zij het volgende: “Steeds weer zie ik in de praktijk hoe belangrijk Ouderbetrokkenheid is voor het succes van kind én school. Het viel mij op dat er geen methode bestond om Ouderbetrokkenheid bewust en schoolbreed te bevorderen. Met de Glans-techniek kunnen scholen nu systematisch hiermee aan de slag. Ik heb mijn jarenlange ervaring met vele scholen verwerkt in de techniek en in mijn boek. Ik hoop en verwacht dat scholen met de Glans-techniek het verschil gaan maken voor wie we het allemaal doen: de leerlingen.”

Kosten

Het boek kost € 17,50 exclusief verzendkosten, per stuk. Bestel je er 10 of meer, bijvoorbeeld voor je hele schoolteam, dan krijg je 14,5% korting. Je betaalt dan € 14,95 per boek.

Inkijkexemplaar